Milyen a megfelelő őrlésfinomság?


A megfelelő őrlés éppen annyira fontos, mint a jó minőségű kávékeverék. Érdemes a kávészemeket frissen őrölni a kávé tökéletes ízének és illatának elérése érdekében. El kell kerülni a szélsőséges őrlésbeállításokat, mint a túl durva és túl finom őrlést. A túl durvára őrölt kávén a forró víz hamar átfolyik, az aromának nem lesz elég ideje megfelelően kioldódni, ezért az ital nem lesz kellően testes. A túl finomra őrölt kávén a forró víz csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem tud átfolyni, ezért a kávé megéghet, túlzottan kesernyés, csersavas, égett ízű lesz.

Webáruházunk kínálatában többféle, kiváló minőségű készre őrölt kávéból választhatsz, melyet őrlőkéses darálóval, megfelelő finomságúra őrölhetünk. Fontos, hogy az őrlőn a kávénak és a kávégépnek legjobban megfelelő őrlésfinomságot egyenletesen be lehessen állítani, így az aroma a tökéletesen kinyerhetővé válik.
Ne használj szárnyas késes rendszerű darálót, mert azok nem biztosítanak megfelelő és egyenletes őrleményt a kávé készítéséhez!